Heb je een vraag?
Bericht verzonden Sluiten

Externe trainers

Met je groep de samenwerking vebeteren!

Externe trainers

Behalve dat wij als organisatoren en trainers een groot deel van de cursussen samen of individueel verzorgen, zullen bij veel van de cursussen externe trainers worden betrokken. Stuk voor stuk mensen die hun sporen in de medische- en scholingswereld hebben verdiend!

 

Trainer: Drs. Jan van Montfoort
Klinisch psycholoog, psychotherapeut en filosoof. Werkzaam bij GGZ centrum Wageningen.

Trainer bij : Soepel Samenwerken in de GGZ -de rol van de regiebehandelaar

 
Vanuit de wens betere GGZ zorg te kunnen bieden startte Jan tien jaar geleden samen met Annemarie van Harn GGZ centrum Wageningen. Een centrum waarin zij een open en betrokken sfeer creëerden, waar shared decision making de basis van alle zorg is en waar altijd een deur open staat als hulp nodig is. 
Vanuit deze basissfeer ontwikkelde Jan van Montfoort een behandelmethodiek en visie op het werken en samenwerken van behandelaren en regiebehandelaren. Een werkwijze die inmiddels al jaren dagelijkse praktijk is bij GGZ centrum Wageningen en die naar grote tevredenheid van werknemer en patiënten toegepast wordt.
Jan is een scherp en filosofisch denker die de discussie niet vermijdt. Vanuit zijn analytische blik weet hij menigeen tot nadenken te zetten. Laat u verrassen door een nieuwe, verrassende en goed onderbouwde effectieve behandelvisie!

Trainer: Drs. George Smits
GZ-psycholoog en al bijna dertig jaar trainer/coach en spreker bij Reset partner. 

Trainer bij: Effectief gedrag en valkuilen bij een klacht.

 

George heeft naast therapie geven, jarenlange ervaring met begeleiding van complexe emotionele gebeurtenissen en processen voor professionals en slachtoffers. Verder begeleidt hij door middel van coachings- of meditiationtrajecten professionals en organisaties in turbulente stadia van verandering. Daarnaast houdt hij zich bezig met vecht-mediation.

Als coach heeft hij veel ervaring met medisch specialisten, officieren van justitie, rechters, advocaten, docenten en leden van Raden van Bestuur. Het gaat hier om ontwikkelingsgerichte coaching en meer individuele vragen, leiderschap en change.

Ook het begeleiden van getraumatiseerde getuigen bij getuigenverhoor van misdaden tegen de mensheid alsook voeren van coaching en begeleiding van slachtoffers en nabestaanden bij moordzaken en ernstige ongevallen met ernstige letselschade en andere traumatische ervaringen behoort tot zijn vakgebied.

Daarnaast begeleidt hij artsen, rechters en officieren van justitie bij ingewikkelde emotionele zaken. Waarbij ook preventie van secundaire traumatisering bij professionals een belangrijk onderdeel is.

Trainer: Dr. Hilde Royen
Internist -ouderengeneeskunde Isala ziekenhuis en lid regionaal tuchtcollege

Trainer bij: Effectief gedrag en valkuilen bij een klacht.

Hilde is internist in Isala. Daarnaast is zij arbiter bij het scheidsgerecht, lid beroepsgenoot bij het tuchtcollege en voorzitter van de commissie professionaliteit van de NIV. Alle drie gremia waar het gaat over de situatie waar er een ‘wieltje naast de rails is geraakt’. Waar het mis is gegaan, of bijna mis is gegaan. De oorzaak is vaak gelegen in onvoldoend effectieve communicatie. Ze gelooft dat communicatietraining gecombineerd met een training in emotie-management een belangrijke bijdrage kan leveren bij de preventie. Waarbij emotie-management van de artsen zélf een prominente plek verdient.  

Trainer: Jaap Postma
(Trainings-) acteur/spreker/coach/trainer

Trainer bij: Soepel samenwerken in de GGZ – de rol van de regiebehandelaar.

Als ervaren spreker, coach en acteur is Jaap van vele markten thuis. Hij kan als geen ander in de huid van zijn te spelen persoon kruipen om zo ter plekke met de deelnemers in een veilige setting te oefenen.  Als acteur zorgt hij ervoor dat ingesleten patronen snel worden omgevormd tot goed werkende nieuwe conversatietechnieken. Doel is dat de deelnemer zichzelf in gesprekken -als mens en professional – evenwichtiger, ontspannener en zelfverzekerder gaat voelen en daardoor meer uit een professioneel gesprek kan halen. De effectiviteit van onderlinge communicatie neemt daardoor meetbaar toe en veranderingsprocessen verlopen soepeler en sneller.