Aart Mudde

“Opeens zag ik hoe belangrijk het is om niet alleen op relationeel niveau te communiceren, maar ook een niveautje dieper: op “betrekkingsniveau.”

Ik heb ruim 40 jaar ervaring als arts. Als internist-endocrinoloog en opleider voelde ik mij als een vis in het water. Toen ik stopte met mijn werk in het ziekenhuis heb ik een opleiding gedaan tot NOBCO geregistreerde coach-practioner. Wat een verrijking van mijn belevingswereld! Opeens zag ik hoe belangrijk het is om niet alleen op relationeel niveau te communiceren, maar ook een niveautje dieper: op “betrekkingsniveau”.Lees meer op mijn website.

Deborah van der Stoep

“Tijdens mijn coachopleiding leerde ik wat gelijkwaardigheid en acceptatie van de ander echt zijn.”

Als reumatoloog heb ik geleerd hoe ik gegevens analyseer en onderzoek en hoe ik kennis deel met anderen, hoe ik luister naar de patient en empathisch reageer. Ik meende erg bedreven te zijn in communicatie. Toch viel er nog heel veel te leren. Tijdens mijn coachopleiding leerde ik wat gelijkwaardigheid en acceptatie van de ander echt zijn. Wat mijn eigen blinde vlekken en valkuilen zijn, mijn gewoontes en overtuigingen. Het heeft de kijk op mijzelf als persoon en mijn samenwerking met anderen – zowel patiënten als collega’s – veranderd en verrijkt. Deze verrijking was het begin van mijn omslag van de reumatologie naar de GGZ. https://www.deborahvanderstoep.nl

Joost Hoekstra

“goed luisteren naar collega’s met een probleem en met hen zoeken naar de beste oplossing”

Als internist en opleider, eerst in het Diakonessenhuis in Utrecht, later in het AMC Amsterdam, heb ik veel praktische ervaring opgedaan bij het ondersteunen van jonge collega’s. Die support betrof carrièrekeuze, omgaan met medische fouten, gedoe met supervisoren en twijfel over de geschiktheid van de AIOS voor de opleiding. Ik heb deze gesprekken altijd heel waardevol gevonden. Daarnaast heb ik vele jaren deel uitgemaakt van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Dat werk, het wikken en wegen wat eerlijk en redelijk was, vond ik erg interessant en het leerde me om heel goed na te denken over de feiten, maar ook over de emoties van klagers en verweerders. Ik zie ernaar uit om mijn aandeel te leveren bij trainingen/cursussen van Soepel Samenwerken.

Wat ons bindt

Wij trainen en coachen medische professionals. Onze trainingen zijn geaccrediteerd voor alle medische beroepsgroepen. Wat ons bindt is onze medische achtergrond en de kernwaarden eerlijkheid en gelijkwaardigheid. Onze verschillen zorgen voor diversiteit en de mogelijkheid buiten gebaande wegen te denken. Wij vinden een open, veilige sfeer in onze trainingen belangrijk.