Have a question?
Bericht verzonden Sluiten

Aart Mudde

“Opeens zag ik hoe belangrijk het is om niet alleen op relationeel niveau te communiceren, maar ook een niveautje dieper: op “betrekkingsniveau.”

Ik heb ruim 40 jaar ervaring als arts. Als internist-endocrinoloog en opleider voelde ik mij als een vis in het water. Toen ik stopte met mijn werk in het ziekenhuis heb ik een opleiding gedaan tot NOBCO geregistreerde coach-practioner. Wat een verrijking van mijn belevingswereld! Opeens zag ik hoe belangrijk het is om niet alleen op relationeel niveau te communiceren, maar ook een niveautje dieper: op “betrekkingsniveau”.Lees meer op mijn website.

Deborah van der Stoep

“Tijdens mijn coachopleiding leerde ik wat gelijkwaardigheid en acceptatie van de ander echt zijn.”

Als reumatoloog heb ik geleerd hoe ik gegevens analyseer en onderzoek en hoe ik kennis deel met anderen, hoe ik luister naar de patient en empathisch reageer. Ik meende erg bedreven te zijn in communicatie. Toch viel er nog heel veel te leren. Tijdens mijn coachopleiding leerde ik wat gelijkwaardigheid en acceptatie van de ander echt zijn. Wat mijn eigen blinde vlekken en valkuilen zijn, mijn gewoontes en overtuigingen. Het heeft de kijk op mijzelf als persoon en mijn samenwerking met anderen – zowel patiënten als collega’s – veranderd en verrijkt. Deze verrijking was het begin van mijn omslag van de reumatologie naar de GGZ.  Inmiddels werk ik al jaren met veel plezier binnen de GGZ waar ik zowel individuele als groepstherapie geef.https://www.deborahvanderstoep.nl

Joost Hoekstra

“goed luisteren naar collega’s met een probleem en met hen zoeken naar de beste oplossing”

Als internist en opleider, eerst in het Diakonessenhuis in Utrecht, later in het AMC Amsterdam, heb ik veel praktische ervaring opgedaan bij het ondersteunen van jonge collega’s. Die support betrof carrièrekeuze, omgaan met medische fouten, gedoe met supervisoren en twijfel over de geschiktheid van de AIOS voor de opleiding. Ik heb deze gesprekken altijd heel waardevol gevonden. Daarnaast heb ik vele jaren deel uitgemaakt van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Dat werk, het wikken en wegen wat eerlijk en redelijk was, vond ik erg interessant en het leerde me om heel goed na te denken over de feiten, maar ook over de emoties van klagers en verweerders. Ik zie ernaar uit om mijn aandeel te leveren bij trainingen/cursussen van Soepel Samenwerken.

Heleen de Wit

In mijn werk als internist-endocrinoloog zie ik dagelijks het belang van een goede communicatie. Hormoonziekten zijn immers vaak niet zichtbaar, hebben een enorme impact op kwaliteit van leven en een pasklare oplossing is vaak niet voorhanden. Het fascineert mij enorm hoe goed je patiënten kan helpen door alleen te luisteren en te ondersteunen. Als je de connectie kunt maken en goed kunt samenwerken, dan gaat alles vliegen. Niet alleen in de spreekkamer, maar ook in het contact met collega’s en arts-assistenten. Ik laat mensen graag omdenken. Bijvoorbeeld als het gaat over duurzame inzetbaarheid en de invloed die we zelf hebben op ‘het systeem.’ Maar ook door placebo-effecten juist in te zetten in een behandeling, iets waarnaar ik ook heb gekeken tijdens mijn promotie-onderzoek. Ik vind het erg leuk om vanuit die invalshoek bij te dragen aan de cursussen en trainingen van soepel samenwerken.

Missie

Bij soepel samenwerken geloven wij in de kracht van een goede samenwerking. Moeilijke mensen bestaan niet, moeilijke interacties wel. Inzicht in onze gedragingen, en daarop invloed kunnen uitoefenen is de basis voor elke samenwerking. Zelfs een goed lopende samenwerking verbetert door meer inzicht. Daar staan wij voor als Soepel Samenwerken.