Blog

Wat een Cadeautje

Net voor de zomer kreeg ik ineens een mailtje van Danielle Gerlag. Ik ken haar wel, maar heb haar al jaren niet gesproken. Ze was een grote naam in reumatologisch Nederland toen ze tien jaar geleden vertrok naar het Verenigd Koninkrijk. Zeker voor mij, aangezien onze ontmoetingen zich vooral in mijn opleidingstijd afspeelden. Ik keek tegen haar op, maar vond haar tegelijkertijd altijd gezellig en heel benaderbaar. En ik dacht dat haar carrière degene was die ik ambieerde. Een bekende reumatoloog, actief binnen de beroepsvereniging en volop bezig met onderzoek.

Toen Danielle mij benaderde, was mijn interesse dan ook direct gewekt. En wat bleek. De interesse was wederzijds. Danielle had een post op LinkedIn gelezen over Soepel Samenwerken en de trainingen die op stapel staan. En daar was ze direct enthousiast over.  De vraag was of we misschien samen konden werken.

Dat mailtje werd een lang kopje koffie, nog eens een lunch met de anderen en een zoombespreking. We hadden tien jaar bij te praten en het bleek dat we allemaal niet stilgezeten hadden. Danielle heeft talloze coachopleidingen en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling achter de rug. Ik ben ook met een coach opleiding begonnen met heb daarna de reumatologie ingeruild voor de GGZ. Waar ik mij laaf aan allemaal nieuwe kennis.

Alle twee kijken we met gemengde gevoelens terug naar de tijd als reumatoloog. We hebben het leuk gehad. Maar ook zien we gebreken in de opleiding, hebben we zorgen voor aankomende dokters. De hoge werkdruk, met daardoor maar beperkte echte aandacht voor patiënten de collectieve afkeer die er is voor kwetsbaarheid en beperkingen. En hoe meer we ervaring opdoen, zij als coach, ik in de GGZ, hoe duidelijker dit gebrek wordt.

Danielle droomt van trainingen, liefst meerdaags, over (zelf)compassie. En brengt ook een hele berg kennis en ervaring over dit onderwerp met zich mee.

Natuurlijk hebben we geen moment getwijfeld over de samenwerking. En inmiddels zijn we bezig om met ons vieren een mooie nieuwe training op te zetten.

Zelf enthousiast zijn over het door jezelf opgezette initiatief is fijn. Sterker nog, het lijkt mij een voorwaarde voor überhaupt enige kans op succes. Maar wanneer iemand anders zo vol enthousiasme en lof over je initiatief bij wil dragen maakt dat het allemaal nog veel meer de moeite waard. Wat een cadeautje is dat.

Benieuwd naar welke training er uit deze samenwerking komt rollen? Hou de berichtjes op LinkedIn of de website in de gaten.

Deborah van der Stoep