Blog

Eén jaar Soepel Samenwerken

Alweer een jaar werken Aart, Joost en ik Soepel Samen. Een heuglijk feit dat we onlangs memoreerden tijdens een gezellige brunch aan mijn keukentafel.

Het zijn van die momenten dat je weer even terugblikt naar van waaruit het allemaal ontstaan is. Wat willen we bieden met Soepel Samenwerken. En zo blikken we terug. Het is namelijk echt niet allemaal makkelijk gegaan het afgelopen jaar. Corona maakte het geven van cursussen minder vanzelfsprekend, maar ook los daarvan is het toch even zoeken naar een plekje tussen het bestaande aanbod van trainingen, cursussen en coaching. Onze ervaringen van afgelopen jaar heeft alleen maar nog duidelijker gemaakt wat wij willen en kunnen bieden.

We gaven de training “mijn collega en ik” en kregen hier veel mooie feedback op. Het is leuk om te zien wat de impact is van met elkaar stilstaan bij interacties uit het dagelijks werk. Met patiënten, collega’s en andere medewerkers binnen de organisatie. Soepel Samenwerken zit op alle niveaus. En van daaruit zijn we ons ook meer gaan richten op de volle breedte van wat we willen doen. Het soepel samenwerken vergroten in al die verschillende interacties (en zelfs ook met jezelf).  En dit kan in allerlei vormen. Een training die je volgt met ‘onbekenden’, een in company training met je collega’s, individuele of groep coaching, of meer een intervisie traject.  

 

Wat ik zelf ook zo leuk vind is dat Joost, Aart en ik in sommige opzichten misschien helemaal niet een voordehand liggend trio zijn om gezamenlijk op te trekken. Er zijn grote verschillen tussen ons. En toch loopt het samenwerken echt heel soepel. Omdat we elkaar steeds weer vinden in de gemeenschappelijkheid. Sterker nog, ik denk dat het extra krachtig is dat we ook zo verschillend zijn. De personen die we in de training, intervisie en coaching ontmoeten zijn immers ook allemaal heel verschillend. Gelukkig maar. Dat maakt het samenwerken juist dynamisch.  

 

En dat zal binnenkort ook terug te zien zijn in het aanbod voor de aankomende periode. Zelf ben ik binnenkort even wat meer op de achtergrond vanwege het laatste staartje van mijn zwangerschap. Maar er liggen genoeg plannen klaar voor de tweede helft van 2022. Voor dit moment kan ik al zeggen dat er weer twee cursusdata ‘mijn collega en ik’ beschikbaar zijn. Namelijk 8 september en 10 november 2022.  Op 10 maart organiseren we een kort online voorproefje van anderhalf uur van deze cursus. Geheel gratis!

 

Wij gaan vol enthousiasme ons tweede jaar tegemoet. Wellicht komen we jou ergens op ons pad tegen?

 

Deborah van der Stoep